اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال | جمعه، ۱۱ فروردین ۱۳۹۶

نان نخودچی - نمایش محتوای نوروز

 

 

نمایشگر دسته ای مطالب

نان نخودچی

قزوین یکی از شهرهای پیشکسوت در زمینه شیرینی های سنتی است که از زمان های دور، زنان هنرمند این مرز و بوم در مناسبت های مختلف شیرینی های خوشمزه ای درست می کردند. امروزه روال سنتی آن همچنان پابرجاست اما بصورت کارگاهی هم  نیز درست می شوند. شیرینی های قزوین انواع گوناگونی دارند و هر کدام در جایگاه خود وسوسه برانگیز هستند پیشنهاد میکنم برای اینکه از هیچ کدام بی نصیب نمانید مخلوطی از مدل های مورد پسند خود را انتخاب کنید. همچنین شیرینی سوغات مناسبی است از قزوین مخصوصا برای کودکان یا میانسالان چون معمولا نرم هستند.
نان نخودچی یکی از شیرینی های سنتی قزوین و از معروفترین شیرینی‌های ایرانی است. برای تهیه آن باید از بهترین مواد اولیه استفاده شود. مواد لازم برای تهیه نان نخودچی، آرد نخودچی خیلی نرم، پودر قند نرم و روغن است.
طرز تهیه نان نخودچی بدین صورت است که پودر قند و روغن را با هم مخلوط می‌کنند و هم می‌زنند تا کاملاً نرم و لطیف شود. سپس آرد نخودچی را اضافه کرده و مالش می‌دهند تا خمیر نرم شود و چسبندگی پیدا کند. خمیر را در یک کیسۀ نایلونی یک یا دو روز می‌گذارند بماند. سپس خمیر را روی میز به قطر یک سانتیمتر باز می‌کنند و با قالب‌های کوچک مخصوص نان نخودچی قالب می‌زنند و در سینی می‌چینند و در فری که از قبل گرم شده با حرارت ۳۰۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه می‌پزند تا نان‌ها طلایی شوند. این خمیر خشک‌تر از سایر خمیرها است و باید با مالش و ورز دادن آن را نرم کرد.


نوا و نمای نوروزی