رونق تولید ملی | جمعه، ۲۶ مهر ۱۳۹۸

گریپ فروت - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

گریپ فروت

گریپ فروت

Grapefruit

دارابی یا گریپ فروت میوه‌ای از خانواده مرکبات با پوست زردرنگ و مزه ترش مایل به تلخی است.این میوه دارای ویتامین‌ها و ریز مغذی‌ های مختلف به ویژه ویتامین ث (۴۰ درصد نیاز روزانه بدن در ۱۰۰ گرم) است. همچنین دارای اسید سیتریک، فیبری به نام پکتین، قند (۸٫۶۱ گرم در صد گرم) است، نوع سرخ و صورتی آن آنتی‌اکسیدان مفیدی به نام لیکوپن در خود دارند.

کاهش کلسترول، کمک به متابولیسم بدن برای سوزاندن چربی‌های اضافی، جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و اثر بازدارنده در سرطان پروستات و روده بزرگ با توجه به خصوصیات آنتی‌اکسیدانی قوی و همین‌طور وجود فلاونوئیدی به نام نارژینین، از دیگر خواص این میوه است. گریپ‌فروت یک میوه پیوندی است که برای اولین بار در جزیره باربادوس در دریای کارائیب در اوایل سده ۱۸ با پیوند پرتقال و پومیلو (از مرکبات بومی جنوب شرق آسیا) پرورش داده شد.

گریپ فروت را براساس رنگ گوشت آن به سه دسته سفید، صورتی و سرخ تقسیم می‌کنند. دلیل این که این میوه را در زبان انگلیسی «میوه خوشه‌ای» می‌نامند این است که به شکل خوشه به مقدار زیادی حتی تا دوازده تا بر روی شاخه می‌روید. (مانند انگور). دم کرده گل‌های دارابی برای رفع تب موثر است.

دارابی در درمان کم اشتهایی، اختلالات مفصلی و عفونت‌های ریوی، تشنج، بندآمدن ادرار، سوءهاضمه، سرماخوردگی و زخم‌های عفونی، کمبود قند و مواد حیاتی، خارش، بواسیر و خونریزی آن موثر است.عصاره هسته گریپ فروت خواص دارویی قوی دارد.گریپ فروت در حال حاضر در چین، هند، خاورمیانه و در ایران هم در شمال و هم جنوب پرورش داده می‌شود.